top of page

Creëer diepgaand comfort: Optimaliseer met kelderisolatie

Kelder- en kruipkelderisolatie

insulation_under_your_home-scaled.jpg
Anker 1

Waarom uw kelder of kruipkelder isoleren?

Stelt u zich eens voor: een kruipkelder die niet langer een bron van vochtproblemen is, maar een bijdrage levert aan de algemene isolatie en akoestische kwaliteit van uw huis.

Onze gespecialiseerde kelder- en kruipkelderisolatieoplossingen zijn ontworpen om deze visie werkelijkheid te maken.

Waarom?

Kelderisolatie zorgt er simpelweg voor dat de kou die vanuit de grond uw huis binnendringt tegen wordt gehouden. Hierdoor voelt de vloer stukken warmer aan als u er met blote voeten overheen loopt. U zal tevens minder gaan stoken en dat bespaart energiekosten. Kelderisolatie zorgt er ook voor dat uw huis minder vochtig wordt. Dit verhoogt het wooncomfort omdat vocht schadelijke schimmelgroei kan veroorzaken, die slecht zijn voor de gezondheid.

Anker 2
IMG_3452.jpg

Isolatiematerialen 

Ontdek ons scala aan geavanceerde isolatiematerialen die we zorgvuldig selecteren om uw kelder of kruipkelder te omhullen met comfort en energie-efficiëntie.

gespoten pur

Polyurethaan wordt gemaakt door twee vloeibare componenten (polyol en isocynaat) te mengen met elkaar. Bij uitdroging ontstaat een hard en duurzaam schuim. Dit isolatiemateriaal heeft een ijzersterke energiewaarde en kan niet inkrimpen of verzakken na verloop van tijd.

Isofolie is opgebouwd uit meerdere lagen synthetisch materiaal en een laag reflecterende aluminium folie. Het neemt weinig plaats in, en is daarom een ruimtebesparende isolatietechniek. Hiernaast zijn ze extreem dampdicht en door de reflectie houden ze de woning op de goede temperatuur. 

isolatieparels voor spouwmuurisolatie

Onze EPS parels zijn kleine isomobolletjes verrijkt met carbon en bestaan voor 98% uit lucht en 2% uit polystyreen. Doordat de Thermomaxx parels zo klein zijn, kunnen ze in de kleinste ruimtes aangebracht worden. 

Hoe gebeurt de plaatsing?

PUR

Om ervoor te zorgen dat de bovengelegen vloer goed geïsoleerd is, gaat men de polyurethaan isolatie tegen het plafond van de kruipruimte aanbrengen. Het grote voordeel hiervan is dat alles naadloos gespoten wordt en dat er geen kieren of spleten overblijven in de vloerisolatie.

ISOFOLIE

Isofolie is goed te gebruiken in de kruipruimte. De isofolie wordt vastgeschoten in het kelderplafond. Vervolgens worden de aansluitingen van de folie met luchtdichte tape afgeplakt. Als afwerking wordt indien nodig met PUR schuim gewerkt om zo ieder luchtlek te voorkomen. Op de grond van de kruipruimte wordt indien gewenst een bodemfolie gelegd.

EPS parels

Om de kruipruimte te isoleren met EPS-korrels, dient de hoogte minimaal 30cm te zijn. Wij spuiten dan de EPS isolatieparels onder de begane grondvloer, op de bodem van de kruipruimte. De dikte van de laag EPS parels is afhankelijk van de isolatie waarde die u wenst, maar is in de meeste gevallen meer dan 15cm.

kruipkelderisolatie
Anker 3

Werkwijze isolatiewerken

Bent u klaar voor de volgende stap, of hebt u nog twijfels en wilt u graag persoonlijk advies? Dan neemt u met ons contact op en gaan wij met u aan de slag.

De eerste stap voor het isoleren van uw huis is ons inspectieproces. Dit omvat een bezoek van één van onze ervaren adviseurs, die samen met u de energiebesparende mogelijkheden bekijkt die het meest geschikt zijn voor uw woning. Wij houden rekening met uw voorkeuren en behoeften, en zoeken samen met u naar een isolatieoplossing die past bij uw situatie past.

 

Na het vooronderzoek berekenen wij de benodigde materialen en kosten tot in het detail, zodat u exact weet wat u kunt verwachten. Tijdens dit hele proces wordt uw inbreng altijd gevraagd en gewaardeerd.

 

Als uit ons onderzoek en onze berekeningen blijkt dat isoleren mogelijk is, zullen wij u een concurrerende offerte opmaken die voldoet aan uw budget en energie-efficiëntie doelstellingen. Als u hiermee akkoord gaat, dan zoeken we samen naar een datum voor de uitvoering van de werken.

Anker 4
vrachtwagen isoglobe

START

VOORWERK COMPLEET

WARM EN COMFORTABEL HUIS

DATUM

U contacteert ISOGLOBE en er wordt een afspraak gemaakt.

AFSPRAAK

ISOGLOBE vertrekt op datum van afspraak naar de klant.

Fase 1

CONTROLE

Het huis wordt door ISOGLOBE gecontroleerd op uitvoerbaarheid van de dakisolatie.

UITVOERING

Na de overeenkomst start ISOGLOBE met de isolatiewerken volgens nauwgezette werkinstructies.

GENIETEN

Nadien wordt alles netjes opgekuist. U kan nu genieten van een warm en comfortabel huis.

Fase 2

Fase 3

Fase 4

Contactformulier

Vraag een 
offerte aan

Wij bezorgen je snel een gratis en vrijblijvende offerte. 

Selecteer een optie

Bedankt voor uw aanvraag, we nemen spoedig contact met u op

bottom of page