Onze werkwijze voor uw dakisolatie

Alvorens we dakisolatie bij u plaatsen, maken we een afspraak om onze dakisolatie expert bij u langs te laten komen. De bedoeling van dit gratis en vrijblijvend bezoek is tweeledig.

  • In de eerste plaats willen we de isolatie mogelijkheden vanuit het standpunt van technische haalbaarheid bekijken. Op basis van onze bevindingen bespreken we met u welk de beste opties zijn voor uw dak. We adviseren u dan onder meer over de soort, dikte en kwaliteit van het te gebruiken dakisolatie materiaal.
  • In de tweede plaats meten we tijdens het bezoek nauwkeurig de oppervlakte op van de te isoleren zolderruimte. De oppervlakte van uw zolderramen brengen we in mindering. Bij IsoGlobe staan we er namelijk op dat u enkel betaalt voor hetgeen u krijgt. De opmetingen stellen ons in staat om u in de vorm van een offerte op voorhand een exact beeld te geven van de totale kostprijs voor uw dakisolatie.

Wilt u ook een goed beeld krijgen van de mogelijkheden van dak- of zolderisolatie bij u thuis of in uw bedrijf? Maak dan vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Zoldervloer isoleren of dakisoleren?

In sommige huizen is zoldervloer isolatie de betere (en soms enige) oplossing om warmteverlies via het dak tegen te gaan. Meer bepaald is het isoleren van een zoldervloer aangewezen indien:

  • Er helemaal geen onderdak aanwezig is. Dit is vaak het geval in oudere huizen. Voor nieuwere woningen zijn de isolatie- en constructienormen veel strenger geworden. Toch is het ook mogelijk dat uw onderdak door weersomstandigheden, slechte plaatsing, of slijtage niet meer in orde is. De aanwezigheid van een onderdak is daarom niet de enige factor om te bepalen of zoldervloerisolatie of dakisolatie het beste is.
  • Het dak of onderdak in slechte staat is. Gebroken dakpannen laten wind en vocht door die het isolatie effect zo goed als teniet doen. Ook een dakgebinte waarvan het hout aangetast is door houtwormen zijn niet geschikt om er dakisolatie op aan te brengen.

We begrijpen maar al te goed dat niet iedereen op de hoogte is van de technische details van zijn dak. Tijdens ons eerste bezoek zal het voor onze experts meteen duidelijk worden of u werkelijk gebaat bent met dakisolatie. Mocht dat niet het geval zijn, kunt u ook op ons rekenen. Het isoleren van zoldervloeren behoort immers eveneens tot ons kwalitatieve dienstenpakket.

Voorbereiden van Uw Zolder voorIsolatie Plaatsing

Om tijd te winnen tijdens de isolatiewerken zelf, kunt u op voorhand zoveel mogelijk spullen op uw zolder aan de kant zetten, of in dozen verpakken. Indien u niet in staat bent om dit zelf te doen (tijdsgebrek of niet goed ter been), steken onze vakmensen vanzelfsprekend graag een handje toe.

Als u tijd wil winnen bij uw dakisolatie plaatsing, is het een goed idee om de zolder op voorhand op te ruimen
Een opgeruimde zolder is tijdwinst bij het plaatsen van dakisolatie

Uw Zolder(vloer) Isoleren

Op de dag van de afspraak voor het uitvoeren van de isolatiewerken brengen we het gepaste isolatiemateriaal en de benodigde werktuigen mee. We besparen u hiermee een rit naar de winkel en het risico dat het materiaal niet voorradig zou zijn.

Na een extra controleronde van uw dak of zoldervloer, brengen we het isolatiemateriaal deskundig aan. Hierbij zorgen we ervoor dat er zo weinig mogelijk restafval ontstaat. Dankzij de ervaring van onze vakmensen én de keuze voor makkelijk te plaatsen dakisolatiemateriaal, gebeurt het plaatsen van uw dakisolatie vrij snel. Het merendeel van de klussen klaren we zelfs op één dag of minder.

Eens de werkzaamheden zijn uitgevoerd, voeren we een laatste kwaliteitscontrole uit. Eventuele kieren worden op dat ogenblik nog gedicht. Ook het opruimen en netjes achterlaten van uw zolderkamer behoort tot onze standaard dienstverlening.

Meteen Besparen op uw Energierekening

Vanaf de eerste minuut dat uw zoldervloer of dak geïsoleerd is, begint u te besparen op uw stookkosten. De opstijgende warmte kan op dat ogenblik immers niet meer via uw dak ontsnappen. Omgekeerd is uw woning op zomerse dagen goed beschermd tegen de warmte die anders via uw dak binnendringt. Warmte in de winter en koelte in de zomer verhogen uw wooncomfort aanzienlijk.

Daarnaast kunt u genieten van allerlei premies voor dakisolatie. Wacht dus niet langer om de stap te zetten naar een goed geïsoleerde woning en contacteer ons vandaag nog.

VRAAG VRIJBLIJVEND UW OFFERTE AAN!